De Oklahoma Smoker

Het is niet verwonderlijk dat veel mensen dit ‘ding’ met een BBQ vergelijken. Dit ligt waarschijnlijk aan het feit dat de Oklahoma smoker zijn oorsprong vindt in Amerika en pas de laatste jaren meer en meer te zien is in Europa. Het is een in de loop der jaren doorontwikkelde Chuck wagon wat eigenlijk niets meer betekent dan ‘veld keuken’.
De aparte stookruimte waarin voornamelijk eiken en beuken hout wordt gestookt, voorziet de smoker van rook en de juiste temperatuur. In het horizontale gedeelte wordt het te bereiden product tot perfectie gegaard.
Of het nu gaat om prachtige stukken groot gebraad, zoals hele ribeye, of gemarineerde kippendijen , de speciale bereidingswijze in de Oklahoma smoker geeft alle gerechten een fantastische smaak. Dan is er nog de verticale rooktoren, hierin kan het bereide product rusten en op de juiste temperatuur gehouden worden. Een Oklahoma smoker bij u in de tuin of op uw evenement is een beleving, een eyecatcher en een smaakvolle sfeermaker.

Enkele producten van de Oklahoma smoker:

• Kalfsrib op Italiaanse wijze gemarineerd van biologische boerderij Ecofields.
• Oosters gemarineerde kippendijen van biologische boerderij De Kruytbosch.
• Lamsbout met knoflook, tijm en rozemarijn van biologische boerderij Ecofields.
• Pulled Pork van Hoeve de Bonte Bentheimer (mag u eigenlijk niet missen).
• Biologische ribeye met alleen gekneusde peperkorrels en grof zeezout.
• Gamba spiesen ingewreven met o.a. sereh, knoflook en rode peper.
• Langzaam gegaarde spare ribs af gelakt met onze speciale Food on Fire saus.
• Maiskolven met caramel van rietsuiker.
• Gepofte aardappel met crème fraîche